Annons
Nyheter

Larm om giftpost till USA:s försvarsminister

Två försändelser som har skickats till högt uppsatta personer vid USA:s försvarshögkvarter Pentagon har vid ett test gett utslag för giftet ricin.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Kuverten var adresserade till försvarsminister Jim Mattis och chefen för den amerikanska flottan, amiral John Richardson, uppger en företrädare för Pentagon för CNN.

Postleveransen analyserades i en separat byggnad som hanterar posten till Pentagon, och inte själva huvudbyggnaden, rapporterar flera amerikanska medier. Samtlig post till Pentagon är nu under karantän med anledning av händelsen, säger Rob Manning, talesperson för Pentagon till CNN.

Annons

Den federala polisen FBI ska nu utföra ytterligare tester för att fastställa om försändelserna verkligen innehåller ricin.

Ricin är ett starkt gift som tidigare har använts i samband med terrorbrott och mord. Giftet kan förekomma i pulverform, tabletter eller i form av ånga eller syra.

Den som utsätts för en dödlig dos ricin drabbas av inre blödningar i mage och tarmar, organsvikt samt en kollaps av kroppens cirkulationssystem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons