Annons
Nyheter

Paul Ryan kan bli ny talman

Republikanerna i USA:s representanthus har krånglat sig fram till ett nytt förslag på ny talman: förre vicepresidentkandidaten Paul Ryan - som hittills avvisat propåerna. Kampen om talmansposten fick en oväntad vändning när favoriten, Kalifornienrepublikanen Kevin McCarthy, hoppade av i torsdags.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Republikanerna i USA:s representanthus har krånglat sig fram till ett nytt förslag på ny talman: förre vicepresidentkandidaten Paul Ryan - som hittills avvisat propåerna.

Kampen om talmansposten fick en oväntad vändning när favoriten, Kalifornienrepublikanen Kevin McCarthy, hoppade av i torsdags. McCarthy var tänkt att efterträda John Boehner som lämnar posten efter hård intern kritik.

Annons

Paul Ryans inledande nej tack har blivit mindre hårdnackat sedan partimedlemmarna bearbetat honom. Pressen på Ryan är stor; det handlar om det mest inflytelserika jobbet i kongressen.

Ryan, som är ordförande för representanthusets budgetutskott, är mest känd för kontroversiella förslag som innebar stora minskningar i anslagen till matkuponger, utbildning och sjukvård.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons