Annons
Nyheter

Överste anklagad för skott i ryggen

Dödsskjutningen av en palestinsk stenkastare har blivit ett ärende som dragit in en israelisk brigadchef och delar av regeringen. Den 3 juli sprang några ungdomar fram till en militärjeep på den ockuperade Västbanken och krossade en ruta med en sten.(TT)
Publicerad 13 juli 2015

Dödsskjutningen av en palestinsk stenkastare har blivit ett ärende som dragit in en israelisk brigadchef och delar av regeringen.

Den 3 juli sprang några ungdomar fram till en militärjeep på den ockuperade Västbanken och krossade en ruta med en sten. I fordonet satt brigadchefen för området, som sprang ut och gick till motangrepp.

Annons

Den israeliska militären och tunga politiker har försvarat dådet som nödvändigt självförsvar men research från tidningarna The Guardian och Wall Street Journal samt en israelisk människorättsorganisation ger en annan bild.

De har uppdagat en videofilm och vittnen som indikerar att den obeväpnade 17-åringen jagades, sköts i ryggen och sidan och övergavs på platsen. Israelisk militärpolis utreder händelsen.

På Västbanken har under året 14 palestinier dödats av israeliska styrkor, enligt FN. I regionen har samtidigt tre israeler dödats av palestinier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons