Annons
Nyheter

Över 400 föremål analyseras om nervgift

Den brittiska antiterrorpolisen har hämtat in över 400 föremål som kan vara kontaminerade med nervgiftet Novitjok. Föremålen har skickats till laboratorium för analys. I fredags hittades en liten flaska med det dödliga nervgiftet hos den man som förgiftades i Amesbury i sydvästra England.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

Den brittiska antiterrorpolisen har hämtat in över 400 föremål som kan vara kontaminerade med nervgiftet Novitjok. Föremålen har skickats till laboratorium för analys.

I fredags hittades en liten flaska med det dödliga nervgiftet hos den man som förgiftades i Amesbury i sydvästra England. Polisen försöker slå fast om nervgiftet kommer från samma sats som användes i attacken mot den ryske ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i Salisbury i mars.

Annons

Den ryska ambassaden i London uppmanade på lördagen Storbritannien att dela med sig av information om den upphittade substansen.

Storbritannien och dess allierade har anklagat Ryssland för att ligga bakom attacken mot Skripals, vilket lett till massutvisning av ryska diplomater från länder i väst.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons