Annons
Nyheter

Över 180 skadade i Alger under protesterna

Minst 180 människor skadades under protesterna mot Algeriets president Abdelaziz Bouteflika i fredags, då polis drabbade samman med demonstranter i huvudstaden, enligt myndigheterna.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

Tiotusentals människor deltog i den inledningsvis fredliga manifestationen i Alger, där deltagarna krävde ett stopp för den sjukliga 82-årige presidentens styre. När demonstranter närmade sig presidentpalatset blev situationen våldsam. Poliser och demonstranter kastade sten mot varandra och polisen avfyrade tårgasgranater för att skingra protesterna.

Hälsodepartementets uppgifter om antalet skadade har inte bekräftats av oberoende källor. En person uppges ha avlidit efter att ha drabbats av en hjärtattack.

Annons

Massprotester mot landets styre inleddes för en vecka sedan i ett land där dylika missnöjesyttringar är mycket ovanliga.

Bouteflika har sedan han drabbades av ett slaganfall 2013 sällan setts till i offentliga sammanhang. Den drygt 80-årige presidenten tros nu få vård i Schweiz. Ändå avser Bouteflika, som styrt landet sedan 1999, att ställa upp för en femte mandatperiod.

Oppositionen hävdar att han inte har förmåga att styra landet utan används som nickdocka av makteliten för att de ska kunna stanna kvar på sina toppositioner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons