Annons
Nyheter

Omskriven IS-kvinna har förlorat sin son

19-åriga Shamima Begum som reste från Storbritannien till Syrien som 15-åring för att ansluta sig till terrorrörelsen IS har förlorat sin nyfödde son, rapporterar brittiska medier.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

19-åriga Shamima Begum som reste från Storbritannien till Syrien som 15-åring för att ansluta sig till terrorrörelsen IS har förlorat sin nyfödde son, rapporterar brittiska medier. Begum blev omskriven sedan inrikesminister Sajid Javid sade att han ska göra allt i sin makt för att hindra henne från att återvända.

Storbritannien har dock inte motsatt sig att barnet skulle kunna återvända. Beskedet att barnet avlidit kom från den kurdisk-arabiska milisen SDF och har senare bekräftats av Begums advokat, skriver BBC.

Annons

Begum, som befinner sig i ett läger för kvinnliga IS-anhängare som gripits av SDF, har berättat att hon känt sig likgiltig inför brutala mord som genomfördes av terrorsekten - eftersom det handlat om "islams fiender".

Hennes brittiska medborgarskap har dragits in. Det motiveras med att hennes mor har bangladeshiskt medborgarskap. Så även hennes far, som bor i Bangladesh, skriver nyhetsbyrån AP vars fotograf träffat mannen.

Bangladesh har meddelat att landet inte tar emot Begum.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons