Annons
Nyheter

Obama på valturné med Clinton

USA:s president Barack Obama ska i dag framträda tillsammans med Hillary Clinton, i ett försök att ge sin förra utrikesminister draghjälp i kampen om Vita huset.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

USA:s president Barack Obama ska i dag framträda tillsammans med Hillary Clinton, i ett försök att ge sin förra utrikesminister draghjälp i kampen om Vita huset.

De båda demokraterna färdas till Charlotte i North Carolina för ett valmöte, det första i raden av högprofilerade evenemang som Clinton hoppas ska bidra till att hon kan vinna mot den republikanske affärsmannen Donald Trump i presidentvalet i november.

Annons

Inför resan, som görs med presidentplanet Air Force One, passar hon på att rikta skarp kritik mot Trump för vad hon karaktäriserar som en "antisemitisk tweet". Detta sedan han lagt ut en bild där hon inuti en sexuddig stjärna beskrivs som "mest korrupta kandidaten någonsin". Bakom hennes porträtt syns också högar av dollarsedlar.

Trump har inte bett om ursäkt och kallar anklagelserna om antisemitism för "löjeväckande". Han har dock raderat tweeten och ersatt den sexuddiga stjärnan med en cirkel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons