Annons
Nyheter

Återförenat par - ljusglimten i helvetet

Katastrofscener fortsätter att utspela sig i Indonesien. Ytterligare två jordbävningar har drabbat landet, hittills har 1 234 dödsfall bekräftats och plundring är ett stort problem. Men för 38-årige Azwan finns trots mardrömmen fortfarande en strimma hopp.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Hans fru Dewi har hittats vid liv, efter att hon svepts med av den kraftfulla tsunamin.

””

Tårarna strömmar ner för hans kinder medan han berättar hur han sökt efter sin fru på gatan, hos polisen och bland liken på bårhuset.

””
Annons

"Kramades och grät"

Frun Dewi var på stranden när marken började skaka och hon drogs med av vågen, och allt blev svart. När hon återfått medvetandet hörde hon personer skrika "Tsunami! Tsunami!".

I söndags, precis när Azwan var redo att "acceptera Guds öde", dök Dewi haltande upp vid deras hem.

””

Det var i fredags som ett jordskalv med magnituden 7,5 inträffade på ön Sulawesi, vilket följdes av en tsunami som svepte in med flera meter höga vågor. Natten mot tisdagen skedde ytterligare två skalv, det ena med en magnitud på 5,9 och det andra med magnituden 6,0.

Grips för plundring

Hittills har 1 234 människor bekräftats döda men antalet kommer att öka i takt med att flera kroppar grävs fram ur rasmassorna. FN uppskattar att 191 000 personer, varav ungefär 46 000 barn, är i akut behov av hjälp.

Överlevande kämpar mot törst och hunger. Polisen säger att den under de första dagarna tolererade att människor tog för sig av de få förnödenheter som finns, även om de inte varit deras.

Men sedan både datorer och kontanter försvunnit har nu minst 45 personer gripits för plundring och stöld.

””
””

"Mat och vatten"

Många överlevande köar för att få förnödenheter som mat, vatten och bränsle.

””
Annons

Sanitet och den bristande tillgången på toaletter är ett annat mycket stort problem.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons