Annons
Nyheter

Nya uppgifter till Clintons fördel

Den privata mejlserver som Hillary Clinton använde under sin tid som USA:s utrikesminister visar inga tecken på att ha varit utsatt för hackerförsök från utlandet. Det skriver The New York Times med hänvisning till källor nära FBI:s utredning av ärendet.(TT)
Publicerad 3 mars 2016

Den privata mejlserver som Hillary Clinton använde under sin tid som USA:s utrikesminister visar inga tecken på att ha varit utsatt för hackerförsök från utlandet. Det skriver The New York Times med hänvisning till källor nära FBI:s utredning av ärendet.

Clinton, som nu aspirerar på att bli president, har kritiserats för att ha använt en privat server snarare än utrikesdepartementets, vilket därmed ökade risken för att statshemligheter skulle kunna röjas i hackerattacker.

Annons

En av Clintons tidigare IT-medarbetare har lämnat över säkerhetsloggar till FBI som inte visar några tecken på utländska hackerförsök, enligt NYT:s källa. Samtidigt gör FBI egna analyser av huruvida servern var attackerad.

Över 2 000 av Clintons mejl innehöll hemlig information som skulle kunna skada nationens säkerhet om de läckte, enligt utrikesdepartementet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons