Annons
Nyheter

Nya brittiska larm om misstänkta paket

För tredje dagen i rad larmar brittiska institutioner om misstänkta paketförsändelser. Vid ett larm, vid en bank i de centrala delarna av skotska Edinburgh, kunde polisen konstatera att paketet inte utgjorde något hot.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

För tredje dagen i rad larmar brittiska institutioner om misstänkta paketförsändelser.

Vid ett larm, vid en bank i de centrala delarna av skotska Edinburgh, kunde polisen konstatera att paketet inte utgjorde något hot. Ett campus på ett universitet i Glasgow har evakuerats med anledning av ett annat larm och där pågår fortfarande en polisinsats.

Annons

På tisdagen hittades tre brevbomber med mindre sprängladdningar vid två flygplatser och en tågstation i London, vilket har följts av en rad larm om misstänkta försändelser landet över. I ett par av fallen utreder polisen dock möjliga kopplingar till Londonbreven.

I Glasgow utförde polisen på onsdagen en kontrollerad explosion av ett misstänkt föremål, som man av okänd anledning tittat närmare på.

Ingen har kommit till skada och ingen har heller tagit på sig ansvaret för något av de misstänkta breven och paketen. Brevbomberna i London skickades med irländska frimärken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons