Annons
Nyheter

Ny turkisk protest mot Ryssland

Turkiets regering har återigen varnat Rysslands ambassadör efter upprepade intrång i turkiskt luftrum, uppger landets utrikesdepartement. Samtidigt säger en talesperson för regeringspartiet att om kränkningarna fortsätter så kommer Turkiet att se det som ett hot från Ryssland.(TT)
Publicerad 7 oktober 2015

Turkiets regering har återigen varnat Rysslands ambassadör efter upprepade intrång i turkiskt luftrum, uppger landets utrikesdepartement. Samtidigt säger en talesperson för regeringspartiet att om kränkningarna fortsätter så kommer Turkiet att se det som ett hot från Ryssland.

Ryska stridsflygplan kränkte Turkiets luftrum vid två tillfällen under helgen och i måndags blev turkiska plan, enligt landets armé, "trakasserade" av en oidentifierad Mig-29. Samtidigt fortsatte de ryska flyganfallen mot rebeller i Syrien i dag.

Annons

Enligt uttalandet från utrikesdepartementet kan Turkiets regering tänka sig ett möte med företrädare för Rysslands militär i Ankara, i syfte att få stopp på kränkningarna.

Den turkiska regeringen har nu vid tre tillfällen sedan i lördags kallat till sig den ryske ambassadören, för att protestera mot Rysslands agerande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons