Annons
Nyheter

Ny dödlig attack i Bangladesh

Misstänkta militanta islamister utförde på torsdagen en ny dödlig attack i Bangladesh, i samband med en jättelik religiös sammankomst. Minst fyra personer - två poliser, en kvinna och en av angriparna - dödades i attacken som skedde bara några dagar efter massmordet vid en restaurang i huvudstaden Dhaka.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Misstänkta militanta islamister utförde på torsdagen en ny dödlig attack i Bangladesh, i samband med en jättelik religiös sammankomst. Minst fyra personer - två poliser, en kvinna och en av angriparna - dödades i attacken som skedde bara några dagar efter massmordet vid en restaurang i huvudstaden Dhaka.

Enligt polisen kastade angriparna en sprängladdning mot en av polisens vaktposter, i närheten av ett område där omkring 250 000 människor samlats för att fira avslutningen av den muslimska högtiden ramadan. De ska sedan ha attackerat poliserna med macheteknivar. Lokala medier rapporterar även om skottväxling mellan polis och angripare.

Annons

I helgens dåd i Dhaka dödades 20 personer i gisslan och två poliser. Samtliga offer, varav merparten var utländska medborgare, dödades med just macheteknivar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons