Annons
Nyheter

Nordkorea hotar amerikanska fångar

Nordkorea bryter den enda kommunikationslinjen med USA, som finns vid FN:s högkvarter i New York, efter att USA svartlistade den nordkoreanske ledaren Kim Jong Un för brott mot mänskligheten.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Nordkorea bryter den enda kommunikationslinjen med USA, som finns vid FN:s högkvarter i New York, efter att USA svartlistade den nordkoreanske ledaren Kim Jong Un för brott mot mänskligheten.

Nordkorea säger sig tolka beslutet som en krigshandling, vilket resulterar i att de två amerikaner som sitter fängslade i landet kommer att behandlas under krigslagstiftning, utan chans till benådning av humanitära skäl.

Annons

Amerikanska utrikesdepartementets talesperson John Kirby ville inte kommentera det senaste uttalandet från Nordkorea specifikt, men sade att sådan retorik "uppenbarligen inte gör något för att minska spänningarna".

De två amerikanerna som är fängslade är studenten Otto Warmbier, som är dömd till 15 års straffarbete för att ha försökt att stjäla en skylt med propagandabudskap, och Dong Chul, dömd till tio års fängelse för spioneri, enligt nordkoreansk statsmedia.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons