Annons
Nyheter

Nazistpar döms för brittiskt terrorbrott

Två nazister - som bland annat döpt sin gemensamma son efter Adolf Hitler - döms för terrorbrott i Storbritannien. Den 22-årige brittiske mannen och hans 38-åriga portugisiska flickvän döms, tillsammans med en annan 27-årig man, för att vara medlemmar i en nynazistisk terrorgrupp.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Två nazister - som bland annat döpt sin gemensamma son efter Adolf Hitler - döms för terrorbrott i Storbritannien.

Den 22-årige brittiske mannen och hans 38-åriga portugisiska flickvän döms, tillsammans med en annan 27-årig man, för att vara medlemmar i en nynazistisk terrorgrupp. Juryn fick bland annat se bilder på 22-åringen när han höll sin bebis, iförd en Ku Klux Klan-klädnad. På en annan bild poserar paret med sin son och Nazitysklands flagga.

Annons

22-åringen hade också en manual på sin dator för hur man tillverkar en sprängladdning. Gruppen de anslutit sig till bildades 2013 och förbjöds sedan den firat knivmordet på Labour-parlamentarikern Jo Cox.

Ytterligare tre män i 25-årsåldern dömdes för samma brott efter att ha erkänt sig skyldiga innan ett rättegångsförfarande. Påföljd meddelas för samtliga sex dömda den 14 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons