Annons
Nyheter

Naturkatastrofer kostar allt mer

De ekonomiska förlusterna orsakade av naturkatastrofer ökade kraftigt under årets första sex månader. Det beror främst på de kraftiga jordbävningarna i Japan och Ecuador, stormar i Europa och USA, samt skogsbränder i Kanada. Det meddelar den tyska försäkringskoncernen Munich Re.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

De ekonomiska förlusterna orsakade av naturkatastrofer ökade kraftigt under årets första sex månader. Det beror främst på de kraftiga jordbävningarna i Japan och Ecuador, stormar i Europa och USA, samt skogsbränder i Kanada. Det meddelar den tyska försäkringskoncernen Munich Re.

"Förluster orsakade av naturkatastrofer under första halvan av 2016 var betydligt högre än motsvarande siffror föregående år. De totala förlusterna fram till slutet av juni uppgår till 70 miljarder USA-dollar (nästan 600 miljarder kronor) jämfört med 59 miljarder dollar förra året", sade företaget i ett uttalande.

Annons

3800 personer har dött i naturkatastrofer under årets första sex månader, vilket är betydligt färre än förra årets 21 000 under samma period.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons