Annons
Nyheter

Moské sattes i brand i Burma

Omkring 100 poliser har kallats ut till byn Hpakant i norra Burma sedan en uppretad folkhop beväpnade med käppar bränt ned en moské. Det är andra gången under loppet av en vecka som muslimska mål attackeras i landet.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

Omkring 100 poliser har kallats ut till byn Hpakant i norra Burma sedan en uppretad folkhop beväpnade med käppar bränt ned en moské. Det är andra gången under loppet av en vecka som muslimska mål attackeras i landet.

I staden Bago, strax norr om huvudstaden Rangoon, tvingades den muslimska befolkningen söka skydd i en närbelägen by sedan en grupp buddhister för åtta dagar sedan gått till attack mot och vandaliserat en moské.

Annons

Den senaste attacken skedde, enligt lokal polis, sedan en konflikt blåst upp i samband med ett planerat broprojekt där moskén stod.

Burma har plågats av både etniska konflikter och religiösa motsättningar. Hat mot muslimer i allmänhet - och den muslimska folkgruppen rohingya i synnerhet i landets västra delar - har på senare år piskats upp av den ultranationalistiska munkrörelsen Ma Ba Tha.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons