Annons
Nyheter

Kunglig guldbröllopsresa i svenska vatten

I dag firar det danska regentparet guldbröllop ombord på sitt fartyg "Dannebrog". Var fartyget befinner sig har inte meddelats, men i går gjorde kungligheterna strandhugg på Stora Karlsö utanför Gotland.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Enligt uppgifter till TT gick drottning Margrethe och prins Henrik på fredagsmorgonen i land på Stora Karlsö, där de även intog lunch. Dagen innan gästade de Karlshamn. Under eftermiddagen lämnade "Dannebrog" Karlsöarna.

För 50 år sedan gifte de sig under stor pompa och ståt, med kungligheter från hela Europa på plats. Guldbröllopet firas under betydligt mer modesta former. Det blir inget officiellt firande och inte heller någon storslagen fest.

Annons

Drottning Margrethe och prins Henrik har redan klarat av ett firande i mindre skala. Barn och barnbarn fanns på plats på slottet Fredensborg väster om Helsingör i måndags, meddelar kongehuset.dk.

I ett tv-program som sändes i Danmark i veckan berättar drottningen själv om äktenskapet.

””

Drottningen meddelade så sent som i sitt nyårstal att prins Henrik, som i morgon fyller 83, önskar gå i pension och att han bara kommer delta i ett begränsat antal officiella arrangemang framöver.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons