Annons
Nyheter

Misstankar om kött i brittisk vegomat

Det brittiska livsmedelsverket, Food Standards Agency (FSA), har inlett en utredning efter anklagelser om att spår av kött hittats i vegetarisk färdigmat som säljs av landets två största snabbköpskedjor, Tesco och Sainsbury's.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Det brittiska livsmedelsverket, Food Standards Agency (FSA), har inlett en utredning efter anklagelser om att spår av kött hittats i vegetarisk färdigmat som säljs av landets två största snabbköpskedjor, Tesco och Sainsbury's.

"Vi utreder omständigheterna kring dessa incidenter och eventuella åtgärder kommer att bero av de bevis som hittas", skriver FSA i ett mejl.

Annons

Uttalandet följer på uppgifter från The Daily Telegraph, som genom en egen undersökning säger sig ha upptäckt spår av kalkon i en av Tescos påstått veganska färdigrätter och spår av fläsk i "köttfria" köttbullar som säljs av Sainsbury's.

Båda kedjorna uppger att de vid egna tester inte hittat några spår av kött i de nämnda produkterna.

Den brittiska matindustrin var 2013 inblandad i en liknande matskandal, då spår av hästkött hittades i nötköttprodukter som sålts av flera snabbköpsföretag, däribland Tesco.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons