Annons
Nyheter

Minst tio skjutna till döds på USA-skola

Dödstalet är minst tio efter en skjutning på en skola i Oregon i USA. Enligt Reuters har 15 personer dödats på Umpqua community college vid orten Roseburg. Gärningsmannen ska ha gripits och händelsen är över enligt polis som citeras av lokala källor.(TT)
Publicerad 1 oktober 2015
Dödstalet är minst tio efter en skjutning på en skola i Oregon i USA. Enligt Reuters har 15 personer dödats på Umpqua community college vid orten Roseburg. Gärningsmannen ska ha gripits och händelsen är över enligt polis som citeras av lokala källor. Fl

Gärningsmannen ska ha gripits och händelsen är över enligt polis som citeras av lokala källor.

Fler än 20 är skadade enligt brandkårsmyndigheten.

Annons

Tidningen Portland News uppger att dödskjutningen inträffade på förmiddagen, klockan 10.40 svensk tid (19.40 svensk tid). Skolan har omkring 3 000 elever. Orten Roseburg har runt 20 000 invånare och ligger runt 40 mil söder om staden Portland.

””

Varje år sker tiotals skjutningar på skolor och universitetsområden i USA, enligt en organisation för vapenkontroll. Vid de dödliga fallen är det vanligast att en eller ett par personer mister livet.

I fjol dog fyra tonåringar, inklusive den 15-årige skytten som sköt sig själv, på en skola i Marysville nära Seattle i nordvästra USA.

Den senast riktigt stora skolskjutningen ägde rum i december 2012 när den 20-årige Adam Lanza trängde sig in i en grundskola i Newtown, Connecticut, och sköt ihjäl 20 små barn och sex vuxna. Lanza mördade även sin mor innan han begick självmord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons