Annons
Nyheter

Minst 25 döda i frontalkrock med tåg

Tågolyckan i södra Italien har krävt minst 25 dödsoffer och ytterligare 50 har skadats. Två persontåg frontalkrockade mellan städerna Corato och Andria och många pendlare och studenter tros ha befunnit sig ombord. Olyckan inträffade runt klockan 11.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Olyckan inträffade runt klockan 11.30 på tisdagen och flera passagerare satt långt in på eftermiddagen fastklämda i tågen.

””

På kvällen höjde räddningsledare dödssiffran till minst 25, enligt nyhetsbyrån Reuters. Siffran kan stiga ytterligare eftersom flera av de 50 skadade har allvarliga skador. Italienska myndigheter har vädjat till blodgivare att komma in till de lokala sjukhusen.

Annons

Flygbilder visar hur tågvagnar har krossats vid frontalkrocken och hur tågdelar har spridits ut i olivfälten på sidorna av spåret. Flera av passagerarna uppges ha varit pendlare och studenter.

””

Orsaken oklar

Luca Cari, talesman för räddningstjänsten, säger till Reuters att de har räddat ett litet barn från vraken, som förts till sjukhus med helikopter.

””

Premiärminister Matteo Renzi har avbrutit ett besök i Milano i norra Italien och säger att han omedelbart kommer att åka tillbaka till Rom på grund av olyckan.

””

Orsaken till olyckan är fortfarande oklar. Enligt uppgifter skulle ett av tågen ha väntat på grönt ljus vid stationen, innan det körde in på den enkelspåriga sträckan. Ett av tågen ska också ha kört väldigt fort.

Italiens transportminister kom till platsen med två utredare.

””

Svenska UD håller koll

Svenska utrikesdepartementet har för närvarande inga uppgifter om skadade svenskar.

””

Senast det inträffade en större tågolycka i Italien var 2013, då 38 personer omkom i närheten av Neapel, skriver AFP.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons