Annons
Nyheter

Över 50 döda i IS-dåd mot tempel

Terrorrörelsen IS har attackerat en av sufismens heliga platser i Pakistan. Över 50 dödades i ett bombdåd. En pakistansk minister sade sent på lördagen att attacken mot templet Shah Norani i sydvästra delen av landet hade krävt minst 52 dödsoffer.(TT)
Publicerad 12 november 2016

En pakistansk minister sade sent på lördagen att attacken mot templet Shah Norani i sydvästra delen av landet hade krävt minst 52 dödsoffer.

Bomben sprängdes på den heliga platsen som ligger i berglandskapet Baluchistan omkring tio mil norr om hamnstaden Karachi.

Annons

Terrorrörelsen IS sade senare under dagen att den låg bakom attacken och att den utförts av en självmordsbombare. Uppgiften om ett självmordsattentat bekräftades inte av Baluchistansprovinsens minister Sarfraz Bugti.

Explosionen inträffade när många ditresta hade samlats för en sufisk sammankomst där transliknande dans ingår i den religiösa ceremonin.

Ett hundratal personer befann sig vid templet, och många av de skadade fördes till sjukhus i städerna Hub och Karachi. Dödstalet befaras stiga.

Templet i Kuzdardistriktet ligger otillgängligt och räddningstjänst hade svårt att nå platsen.

Representanter för den muslimska sufismrörelsen har attackerats tidigare. I juni sköts den kände sufisångaren Amjad Sabri till döds av två gärningsmän i Karachi, misstankar fanns då att Sabri dödades då han tillhörde den islamiska grupp som bland annat dyrkar sin gud genom musik och dans.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons