Annons
Nyheter

Minst elva offer för "hunddödaren"

Oron sprider sig bland hundägare som brukar rasta och leka med sina fyrbenta vänner i en park i en trendig stadsdel i Mexiko City. Minst elva vovvar har dött sedan någon har förgiftat dem där.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015

Oron sprider sig bland hundägare som brukar rasta och leka med sina fyrbenta vänner i en park i en trendig stadsdel i Mexiko City. Minst elva vovvar har dött sedan någon har förgiftat dem där. Men en djurrättsorganisation anger antalet offer till minst 18, och många fruktar att den obekante gärningsmannen, som medier döpt till "hunddödaren i Condesa", har för avsikt att fortsätta.

En veterinär, som tagit hand om många av kropparna, säger att djuren förmodligen har dött sedan de ätit något som preparerats med gift. Alla offer har uppvisat samma symptom: 20 minuter efter en promenad i parken eller på gator intill, har de börjat kräkas och drabbats av konvulsioner. Sedan upphör de att andas.

Annons

En konstnär, som arbetat och sålt sina alster i parken i 30 år, säger att det finns "sjuka människor" som förgiftar hundar. Men han tillägger att många hundägare är avskydda eftersom de inte plockar upp bajset efter sina husdjur.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons