Annons
Nyheter

Mexiko rasar över skjuten bebis

Bilden av en sjumånaders pojke som ligger skjuten på gatan bredvid sina föräldrar upprör Mexiko. Pojken hittades mördad tillsammans med sina föräldrar i fredags i Pinotepa i delstaten Oaxaca. Dådet kopplas till en drogrelaterad uppgörelse, uppger CNN.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

Bilden av en sjumånaders pojke som ligger skjuten på gatan bredvid sina föräldrar upprör Mexiko.

Pojken hittades mördad tillsammans med sina föräldrar i fredags i Pinotepa i delstaten Oaxaca. Dådet kopplas till en drogrelaterad uppgörelse, uppger CNN. Flera beväpnade gärningsmän sköt ihjäl familjen - en 24-årig man, en 17-årig kvinna och pojken - enligt myndigheterna. Pappan höll sonen i sin famn när gärningsmännen öppnade eld.

Annons

En bild på den mördade familjen har nu fått stor spridning. Många jämför med bilden på Alan Kurdi, den drunknade treåringen som hittades på en strand i Turkiet och som sände starka vågor genom flyktingdebatten.

"Kommer du ihåg den syriske pojken? Kommer du ihåg hur du blev upprörd och till och med satte en flagga på din bild på Facebook. Tja, det händer i Mexiko ... där drogkriget dödade den här familjen, inklusive den här lilla 7-månadersängeln", står det på ett Facebook-inlägg som blivit viralt, enligt CNN.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons