Annons
Nyheter

Hostande May: Vi vill att ni stannar

Storbritanniens premiärminister Theresa May välkomnar alla EU-medborgare som har skapat sig en tillvaro i landet att stanna efter brexit.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017

May har förståelse för att EU-medborgare som lever i Storbritannien är frustrerade över hur brexitsamtalen går och är oroliga över hur det ska bli den dagen EU-utträdet blir verklighet.

””

Går långsamt

Annons

May är övertygad om det blir en uppgörelse som fungerar för både Storbritannien och EU. Men hon betonar att den brittiska regeringen är beredd på ett scenario där förhandlingarna om skilsmässan brutit samman.

””

Hennes tal kom dagen efter det att debatterande EU-parlamentariker ondgjort sig över de långsamma framstegen i förhandlingarna. Parterna har ännu inte nått så pass långt att man kan börja diskutera den framtida relationen mellan EU och Storbritannien - något som britterna vill få i gång så fort som möjligt.

Mer personlig

Under sitt tal hade May stora problem med hosta och fick återkommande pausa talet för att dricka vatten och försöka återhämta sig. Framförandet avbröts också kort när en känd komiker lämnade över ett så kallat P45-dokument till May, som man i Storbritannien ger anställda som slutar ett jobb.

May återgick till talet genom att säga att hon ville prata om någon som hon själv skulle vilja överräcka en P45 till - sin politiske motståndare Jeremy Corbyn som leder Labour.

Den 61-åriga konservativa partiledaren fick stående ovationer för att hon lyckades ta sig igenom talet, där hon även släppte fram en mer personlig ton. May beskrev bland annat sin "stora sorg" över att inte ha fått barn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons