Annons
Nyheter

May räknar med brexit enligt tidtabell

Oktober är fortfarande målet när det gäller att komma överens med EU om brexit, lovar Storbritanniens premiärminister Theresa May. Opinionsmässigt växer samtidigt stödet för "bremain". - Vi arbetar för en bra uppgörelse.(TT)
Publicerad 5 september 2018
””

Samma ord uttalades även nyligen från brexitminister Dominic Raab och EU:s brexitförhandlare Michel Barnier efter den senaste diskussionsrundan i Bryssel, trots att någon lösning ännu inte är i sikte om exempelvis hur gränsen mellan Irland och Nordirland ska fungera.

I ett utskottsförhör i London på onsdagen framhärdade Raab om att den så kallade Chequers-planen, som den brittiska regeringen enades om i somras, fortsatt är enda chansen för att föra Storbritannien intakt genom brexit.

Annons

En ny opinionsmätning visar samtidigt att en klar majoritet av britterna, 59 procent mot 41, i dag skulle rösta för att stanna kvar i EU om en ny folkomröstning hålls. Mätarna varnar dock för att mätningen sannolikt innehåller väl höga siffror för stanna kvar-sidan.

"Men siffrorna pekar mot 54 procents stöd för att stanna kvar i en eventuell andra omröstning", säger opinionsmätaren John Curtice i rapporten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons