Annons
Nyheter

May - klipsk med chic touch

En rutinerad och lugn politiker står redo att bli Storbritanniens nästa premiärminister. Theresa May beskrivs samfällt som mycket intelligens och skärpt, om än stundtals knepig att samarbeta med. Hon har länge räknats bland dem som kan tänkas ta över efter ledarskapet i Tories - och landet - efter David Cameron.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

Theresa May, 59, har varit inrikesminister sedan 2010. Om hon haft det jobbet en månad till hade hon varit den minister som haft den posten längst. Men så gick det plötsligt undan och på onsdag tar hon över premiärministerposten.

””

Så fortsatte hon med att räkna upp hur otrendig och småtrist - men rekorderlig hon anser sig vara

Annons

"Jävligt svår"

””

Men att placera henne i ett fack bland grå arbetsmyror låter sig knappast göras. Lägg därtill hennes spännande och chica skor som brittiska fotografer sällan underlåter att zooma in.

â??Theresa är en jävligt svår kvinna, men du och jag jobbade ju med Margaret Thatcher", skrockade Konservativa partiets nestor Ken Clarke i en konversation nyligen med en tidigare ministerkollega som bandades av Sky News. May replikerade kort därpå kommentaren med att Storbritannien sannerligen behöver "jävligt svåra kvinnor".

En snabbgenomgång av olika brittiska medier visar att Theresa May är en politiker som väcker känslor. The Guardian beskriver henne som "oförutsägbar och moralistisk" medan exempelvis BBC konstaterar att hon tydligt tillhör den moderna falangen inom Tories.

"Markerar ett skifte"

Lena Karlasson, som är expert på Storbritannien vid Utrikespolitiska institutet, betonar för TT att även om May ofta framstår som en politiker med hårda nypor har hon en annan sida.

””

Theresa May föddes i Eastbourne och hennes far var kyrkoherde. För några år sedan berättade May att hon diagnostiserats med typ 1 diabetes.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons