Annons
Nyheter

Många unga gravida i El Salvador

Flickor i åldrarna 10 till 19 år står för nästan en tredjedel av alla graviditeter i El Salvador, enligt en ny FN-rapport som belyser det sociala trycket i landet. I genomsnitt blir 69 flickor eller tonåringar gravida varje dag i landet, enligt FN:s befolkningsfond, UNFPA.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Flickor i åldrarna 10 till 19 år står för nästan en tredjedel av alla graviditeter i El Salvador, enligt en ny FN-rapport som belyser det sociala trycket i landet. I genomsnitt blir 69 flickor eller tonåringar gravida varje dag i landet, enligt FN:s befolkningsfond, UNFPA.

Aborter är förbjudna och kvinnor kan dömas till 40 års fängelse för abort, även om hon drabbas av komplikationer under graviditeten. Hälsominister Violeta Menjívar som ser situationen som "extremt oroande" vill se en lagändring.

Annons

Omkring 1 500 flickor i åldrarna 10 till 14 år ingår i statistiken vilket "teoretiskt sett innebär att 1 500 personer har blivit våldtagna", sade Menjívar under en gemensam presskonferens med UNFPA, där rapporten presenterades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons