Annons
Nyheter

Man gripen för mordet på bloggare

En man som enligt bangladeshiska myndigheter beskrivs som en radikal islamist har gripits misstänkt för knivmordet på den amerikanske bloggaren Avijit Roy. Mannen som uppges vara den huvudmisstänkte tros även ligga bakom tidigare hot mot Roy som framförts i sociala medier.(TT)
Publicerad 2 mars 2015

En man som enligt bangladeshiska myndigheter beskrivs som en radikal islamist har gripits misstänkt för knivmordet på den amerikanske bloggaren Avijit Roy. Mannen som uppges vara den huvudmisstänkte tros även ligga bakom tidigare hot mot Roy som framförts i sociala medier.

Gripandet av mannen ska, enligt en talesperson för den bangladeshiska polisens elitstyrka, ha skett vid en busstation i huvudstaden Dhaka.

Annons

Roy var känd som en ateist och humanist. Även hans fru skadades allvarligt vid attacken. Roy är den andra ateistiska bloggaren som mördats i Bangladesh på två år.

Mordet gav upphov till demonstrationer så väl inom som utom landets gränser där hundratals aktivister krävde att de skyldiga skulle gripas omedelbart. Landets sekulära regering har även kritiserats för att inte göra tillräckligt för att skydda ickereligiösa författare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons