Annons
Nyheter

Man dödade 79 grisar genom magplask

En spansk man som arbetade på en grisfarm i regionen Huércal-Overa i södra delarna av landet har dömts till 15 månaders fängelse. Mannen kastade sig i januari 2016 ut, med magen före, i ett grishav av kultingar och krossade de små djuren.(TT)
Publicerad 12 oktober 2017

En spansk man som arbetade på en grisfarm i regionen Huércal-Overa i södra delarna av landet har dömts till 15 månaders fängelse.

Mannen kastade sig i januari 2016 ut, med magen före, i ett grishav av kultingar och krossade de små djuren. 19 kultingar dog omedelbart och ytterligare 60 var tvungna att avlivas på grund av sina skador, skriver BBC.

Annons

Mannen delade en video på sig själv när han tre gånger kastade sig i grishavet. Videon filmades av en annan arbetare på gården och de båda döms nu att betala 60 euro, cirka 580 kronor, per dödad gris till uppfödarna. De förbjuds också arbeta med djur i tre och ett halvt år.

Kultingarna var mellan 19 och 27 dagar gamla.

"Jag hade ingen avsikt att orsaka skador, jag dödade inte några djur. Jag var yngre då, jag var 19 år och jag hoppade på djuren men de flyttade på sig", säger mannen i sitt försvar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons