Annons
Nyheter

Fransk styrka attackerad i Mali

Fyra civilpersoner har dödats och ett 30-tal personer, varav flera franska soldater, har skadats i ett självmordsdåd mot en fransk-malisk styrka i staden Gao i norra Mali. En bilburen självmordsbombare sprängde sig bland en grupp franska och maliska soldater.(TT)
Publicerad 1 juli 2018

En bilburen självmordsbombare sprängde sig bland en grupp franska och maliska soldater. De franska soldaterna tillhörde insatsen Barkhane, som sedan 2014 haft i uppdrag att bekämpa jihadister i Sahel-regionen i norra Afrika.

Det maliska försvarsdepartementets talesperson uppgav inledningsvis att två franska soldater dödats. Kort därefter drog han tillbaka uppgiften och bekräftade att de två dödsfallen var civila. Senare under söndagen steg antalet döda till fyra civilpersoner.

Annons

Uppgifterna om antalet skadade går isär. Enligt AFP skadades drygt 20 personer allvarligt medan Reuters rapporterar om 31 allvarligt skadade.

En talesperson för den franska armén bekräftar att en patrull på 30 franska soldater attackerats, och att ett antal civila dödats.

Under natten miste fyra maliska soldater sina liv när deras fordon körde på en landmina i landets centrala delar. Två andra skadades.

Inför presidentvalet i landet i juli har militären "ökat patrulleringen i området, där det är spänt på grund av lokala konflikter", säger guvernören Sidi Alassane Touré.

Händelserna inträffade en dag efter det att två soldater, en civil och två gärningsmän dödades i en självmordsattack mot den afrikanska antiterroriststyrkan G5 Sahel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons