Annons
Nyheter

Kvinna överlevde fall utför 60-metersstup

En kvinna som varit försvunnen i en vecka hittades på fredagen av vandrare vid botten av ett stup i Big Sur-området i Kalifornien, USA. Vandrarna hittade henne tack vare att de såg hennes kvaddade bil nedanför den cirka 60 meter höga klippan.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

En kvinna som varit försvunnen i en vecka hittades på fredagen av vandrare vid botten av ett stup i Big Sur-området i Kalifornien, USA. Vandrarna hittade henne tack vare att de såg hennes kvaddade bil nedanför den cirka 60 meter höga klippan.

Kvinnan, som enligt CNN använt sin kylarslang för att dricka vatten ur ett närbeläget vattendrag, berättar att hon körde längs kusten den 6 juli då hon störtade nerför den branta klippan efter att ha väjt för ett djur.

””
Annons

Kvinnans tillstånd uppges vara stabilt, men hon fick en hjärnskakning och skadade sin axel vid fallet, enligt Reuters. Räddningspersonal lyckades hissa upp henne för stupet och därefter fördes hon med helikopter till sjukhus.

Kvinnan var på väg från sitt hem i Portland för att besöka sin syster i Los Angeles-området när olyckan inträffade.

Rättad: I en tidigare version av texten framkom en uppgift om att kvinnan druckit kylarvätska. Rätt är att hon drack vatten med hjälp av en kylarslang.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons