Annons
Nyheter

Kroppsspråket avslöjar nerverna på toppmötet

Både USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un försökte visa självförtroende och ta kommando över toppmötet i Singapore. Men det fanns också tydliga tecken på nervositet, säger flera kroppsspråksexperter.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

USA:s president Donald Trump som är känd för sina våldsamma, ryckiga handskakningar verkade hålla igen lite när han träffade Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Men under den 13 sekunder långa handskakningen visade han också tecken på dominans genom att, med den andra handen, klappa Kim på axeln, konstaterar den australiensiske kroppsspråksexperten Allan Pease.

För att inte vara sämre tog Kim själv ett starkt grepp om Trumps hand och såg honom rakt i ögonen. Det är tydligt att båda ledarna ville visa att de hade kontroll.

””
Annons

Visar vägen

Efter handskakningen var det Trump som visade vägen till det bibliotek där världsledarna satte sig ner för ett möte på tu man hand (fast i sällskap av tolkar). Det var också Trump som ledde samtalet dit medan Kim mest lyssnade, till synes uppmärksamt.

””

Nervöst

Men det fanns också tecken på att båda ledarna var nervösa, säger kroppsspråksexperten Karen Leong. När de båda satt ner för att skriva under det gemensamma dokumentet höll Kim blicken på golvet medan Trump nervöst fipplade med fingrarna.

””

Till skillnad från Trump så verkade Kim stundtals mer avslappnad, kanske för att det redan är en seger för Kim att få till ett möte med Trump.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons