Annons
Nyheter

Kroppar av 200 migranter bärgade

Italienska räddningsarbetare har bärgat över 200 kroppar från vraket av ett fartyg med migranter som sjönk i Medelhavet i april i fjol, meddelar den italienska marinen. Förlisningen är en av de största, kända katastroferna som involverar migranter som försöker nå Europa via havet.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Italienska räddningsarbetare har bärgat över 200 kroppar från vraket av ett fartyg med migranter som sjönk i Medelhavet i april i fjol, meddelar den italienska marinen.

Förlisningen är en av de största, kända katastroferna som involverar migranter som försöker nå Europa via havet. Ursprungligen troddes minst 700 personer ha drunknat. Men enligt ett uttalande från en marinofficer i förra veckan ligger dödssiffran snarare omkring 500.

Annons

Fartyget, som sjönk drygt 13 mil norr om Libyens kust, drogs i förra veckan loss från havsbotten och fördes till en plats i sydöstra Sicilien.

Tusentals migranter färdas varje år över Medelhavet, ofta i båtar som antingen är överfulla eller inte är sjövärdiga. Förra året dog minst 3 770 människor under resan. De flesta av dessa drunknade när deras båtar kapsejsade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons