Annons
Nyheter

Kriminellt gäng förbjuds i Danmark

Det kriminella gänget Loyal to Familia förbjuds i Danmark. Förbudet är landstäckande och träder i kraft omedelbart. Därmed är det inte längre tillåtet att bära kläder eller föremål med symboler för det kriminella gänget.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Därmed är det inte längre tillåtet att bära kläder eller föremål med symboler för det kriminella gänget. Loyal to Familia (LTF) bildades i Köpenhamn 2012 som en utlöpare till ett annat gäng, Blågårds Plads-gänget på Nørrebro i Köpenhamn.

Gänget har varit inblandat i en konflikt i Köpenhamn som resulterat i många skottlossningar. Köpenhamnspolisen skriver i ett pressmeddelande att åklagare bedömt att LTF är en förening som uppträder så våldsamt och kriminellt att ett administrativt förbud omedelbart bör utfärdas.

Annons

Danmarks justitieminister Søren Pape Poulsen (V) bad förra sommaren motsvarigheten till riksåklagaren (Rigsadvokaten) att undersöka förutsättningarna för ett förbud. I juni i år meddelade Rigsadvokaten att bedömningen är att förutsättningarna finns. När nu polis och åklagare beslutat om ett förbud, gäller detta till dess att saken har prövats i domstol.

Dansk polis understryker att rivaliserande kriminella gäng inte ska tro att det polisiära trycket mot dem kommer att minska.

””

Loyal to Familia har på senare år gjort försök att etablera sig även i Skåne.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons