Annons
Nyheter

Karimova bröt mot husarresten - fängslades

Gulnara Karimova, dottern till Uzbekistans exdiktator, har satts i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för husarresten, enligt åklagare i landet. Karimova försvann från offentligheten 2014, och dömdes senare till fem år i husarrest för ekonomisk brottslighet.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Gulnara Karimova, dottern till Uzbekistans exdiktator, har satts i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för husarresten, enligt åklagare i landet.

Karimova försvann från offentligheten 2014, och dömdes senare till fem år i husarrest för ekonomisk brottslighet. Hon får inte lämna sitt hem eller använda internet eller telefoner.

Annons

Hennes advokat säger att hon tagits från sin lägenhet i huvudstaden i Tasjkent till "en okänd plats". Myndigheterna uppger att hon satts i fängelse för att vid upprepade tillfällen ha brutit mot villkoren för påföljden.

Hennes pappa Islam Karimov, som avled 2016, var Uzbekistans envåldshärskare i 27 år.

Gulnara Karimova stod i centrum i den svenska mututredningen mot flera Teliachefer, eftersom det var hennes företag som tjänade miljardbelopp på affärer med telekombolaget kring bland annat licenser. Stockholms tingsrätt har friat cheferna från mutbrott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons