Nyheter

Karimova bröt mot husarresten - fängslades

Gulnara Karimova, dottern till Uzbekistans exdiktator, har satts i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för husarresten, enligt åklagare i landet. Karimova försvann från offentligheten 2014, och dömdes senare till fem år i husarrest för ekonomisk brottslighet.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Gulnara Karimova, dottern till Uzbekistans exdiktator, har satts i fängelse efter att ha brutit mot villkoren för husarresten, enligt åklagare i landet.

Karimova försvann från offentligheten 2014, och dömdes senare till fem år i husarrest för ekonomisk brottslighet. Hon får inte lämna sitt hem eller använda internet eller telefoner.

Hennes advokat säger att hon tagits från sin lägenhet i huvudstaden i Tasjkent till "en okänd plats". Myndigheterna uppger att hon satts i fängelse för att vid upprepade tillfällen ha brutit mot villkoren för påföljden.

Hennes pappa Islam Karimov, som avled 2016, var Uzbekistans envåldshärskare i 27 år.

Gulnara Karimova stod i centrum i den svenska mututredningen mot flera Teliachefer, eftersom det var hennes företag som tjänade miljardbelopp på affärer med telekombolaget kring bland annat licenser. Stockholms tingsrätt har friat cheferna från mutbrott.

TT