Annons
Nyheter

Kallas har inlett samtal i Estland

Det marknadsliberala Reformpartiet som vann valet i Estland med 28,2 procent har inlett samtal med regeringspartiet Centerpartiet för att få till en ny koalition.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Det marknadsliberala Reformpartiet som vann valet i Estland med 28,2 procent har inlett samtal med regeringspartiet Centerpartiet för att få till en ny koalition.

Reformpartiet, som leds av Kaja Kallas, har uttryckt att man kan bilda en stabil koalitionsregering tillsammans med Centerpartiet som efter samtalen i kväll väntas fatta ett beslut. I valet fick Centerpartiet, som leds av den sittande premiärministern Jüri Ratas, 23 procent av rösterna. Tillsammans kan partierna bilda en tydlig majoritet i parlamentet.

Annons

Både Reformpartiet och Centerpartiet har suttit vid makten i Estland sedan landet bröt sig loss från Sovjetunionen. Bägge partier är för EU- och Nato-medlemskap. De har dock olika syn i skattefrågor.

När det gäller utbildningsfrågor vill Centerpartiet fortsätta att se ett system som tillåter undervisning på både estniska och ryska. Reformpartiet vill däremot lägga ned den ryskspråkiga undervisningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons