Annons
Nyheter

Journalist gripen efter valbevakning

En reporter har gripits efter söndagens val i Bangladesh efter att ha rapporterat om oegentligheter i valet, som vanns av premiärminister Sheikh Hasina.(TT)
Publicerad 2 januari 2019

En reporter har gripits efter söndagens val i Bangladesh efter att ha rapporterat om oegentligheter i valet, som vanns av premiärminister Sheikh Hasina.

Enligt polisen greps efter att i en artikel hävdat att det lämnats in över 22 000 falska valsedlar i en valkrets, något som polisen beskriver som "falsk information för att få valresultatet att framstå som tvivelaktigt".

Annons

En kontroversiell dataskyddslag ligger till grund för gripandet. Människorättsorganisationer har kritiserat lagen för att ge myndigheterna stor makt att tysta oliktänkande.

Hasina vann 288 av 300 parlamentsplatser i valet vilket innebär en tredje mandatperiod i rad och fjärde totalt för henne. Oppositionen anser att valet varit riggat och hänvisar bland annat till trakasserier av väljare, att valurnor ska ha fyllts med falska röster och att Hasinas motståndare förföljts.

Ytterligare en journalist är efterlyst för sin rapportering om valet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons