Annons
Nyheter

IMF utlovar snar hjälp till Jordanien

Jordaniens nye premiärminister Omar al-Razzaz säger att han kommer att dra tillbaka den kontroversiella skattehöjning som hans företrädare Hani Mulki beslutat om. Mulki beslutade att höja skatterna för både företag och enskilda medborgare efter krav från Internationella valutafonden (IMF).(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Jordaniens nye premiärminister Omar al-Razzaz säger att han kommer att dra tillbaka den kontroversiella skattehöjning som hans företrädare Hani Mulki beslutat om.

Mulki beslutade att höja skatterna för både företag och enskilda medborgare efter krav från Internationella valutafonden (IMF). Skattehöjningarna i kombination med slopade subventioner på bröd, el och bränsle har lett till omfattande gatuprotester.

Annons

En talesman för IMF säger att fonden tillsammans med den nya jordanska regeringen ska göra en snabb genomgång av landets låneprogram. Syftet är att så snart som möjligt frigöra ytterligare 70 miljoner dollar till Jordanien.

IMF-talesmannen Gerry Rice uppmanar också andra länder att bistå Jordanien, som bland annat kämpar med höga kostnader för att ta emot uppemot en miljon flyktingar från kriget i Syrien. Han kommenterade dock inte direkt beskedet om att skattehöjningarna i Jordanien slopas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons