Annons
Nyheter

Jihadistledare dödad av militär

Ledaren för en jihadistgrupp som sköt ihjäl en soldat i hans hem har jagats ifatt och dödats i Tunisien, uppger försvarsdepartementet. Talal Saidi ledde gruppen Jund al-Khilafa, som sade sig ha dödat soldaten i regionen Mount Salloum i mellersta Tunisien, ett stort gömställe för militanta sunnimuslimer.(TT)
Publicerad 9 november 2016

Ledaren för en jihadistgrupp som sköt ihjäl en soldat i hans hem har jagats ifatt och dödats i Tunisien, uppger försvarsdepartementet.

Talal Saidi ledde gruppen Jund al-Khilafa, som sade sig ha dödat soldaten i regionen Mount Salloum i mellersta Tunisien, ett stort gömställe för militanta sunnimuslimer. Saidi var från oroliga regionen Sidi Bouzid.

Annons

Sedan revolutionen 2011 har säkerhetsstyrkor stridit mot jihadistgruppen som hålls ansvarig för tiotals soldaters, polisers civilpersoners död. Totalt 59 turister har också dödats.

Landet har varit i undantagstillstånd under nästan ett år efter en rad blodiga attacker 2015 som grupper med koppling till Islamiska staten (IS) och al-Qaida i islamiska Maghreb (Aqim).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons