Annons
Nyheter

Jättekrokodil infångad i Australien

En saltvattenkrokodil på över 600 kilo har, efter att ha gäckat lokala myndigheter i åtta år, infångats i staden Katherine i norra Australien. Djuret är närmare fem meter långt och uppskattas vara över 60 år gammalt.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

En saltvattenkrokodil på över 600 kilo har, efter att ha gäckat lokala myndigheter i åtta år, infångats i staden Katherine i norra Australien.

Djuret är närmare fem meter långt och uppskattas vara över 60 år gammalt.

Annons

Krokodilen togs till en krokodilfarm eftersom den utgör en fara för människorna i området, säger Tracey Duldig, viltvårdschef i Northern Territory.

"Han är den största krokodil som någonsin avlägsnats från Katherine-floden av viltvårdsteamet", säger Duldig i ett uttalande.

Totalt fångas cirka 250 "problemkrokodiler" in varje år. Saltvattenkrokodiler är vanligt förekommande i Australiens tropiska norra delar och de dödar i genomsnitt två personer årligen.

Krokodilpopulationen har ökat explosionsartat sedan det blev en skyddad art på 1970-talet, men efter ett fall i fjol när en äldre, dement kvinna dödades av en krokodil har diskussionen om skyddsjakt satt fart.

Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig siffra om hur länge krokodilen gäckat myndigheterna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons