Annons
Nyheter

Israeler: Västbanken inte ockuperad

Två tredjedelar av Israels judiska befolkning anser inte att Västbanken är ockuperad, enligt en opinionsundersökning som presenteras i samband med 50-årsdagen av sexdagarskriget.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

Två tredjedelar av Israels judiska befolkning anser inte att Västbanken är ockuperad, enligt en opinionsundersökning som presenteras i samband med 50-årsdagen av sexdagarskriget.

Kriget som bröt ut den 5 juni 1967 innebar att Israel på bara sex dagar lade beslag på Sinai-halvön, Gazaremsan, Västbanken, östra Jerusalem och Golanhöjderna. Det internationella samfundet betraktar Västbanken och östra Jerusalem som ockuperade, vilket Israel bestrider.

Annons

Enligt undersökningen är det få som tror att USA:s president Donald Trump ska lyckas hitta en lösning på den segdragna konflikten. 82 procent av israelerna - såväl judar som araber - tror att chanserna till ett fredsavtal inom två år är små, skriver Times of Israel.

500 judiska och 100 arabiska israeler har deltagit i den månatliga opinionsundersökningen Peace Index, som görs av universitetet i Tel Aviv tillsammans med Israel Democracy Institute, och som denna månad fokuserat på följderna av sexdagarskriget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons