Annons
Nyheter

Israel isolerar Hebron

Israelisk militär stänger vägarna till och från Hebron, den största staden på den av Israel ockuperade Västbanken, och till och från närliggande byar, sedan två israeler dödats av palestinier i närheten de senaste dagarna.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

Israelisk militär stänger vägarna till och från Hebron, den största staden på den av Israel ockuperade Västbanken, och till och från närliggande byar, sedan två israeler dödats av palestinier i närheten de senaste dagarna.

Alla vägar ut ur Hebron, förutom vägen till Jerusalem norrut, är avstängda, rapporterar AFP:s korrespondent. Israel skickar också ytterligare hundratals soldater till området.

Annons

I går besköts och dödades en 48-årig israelisk man i sin bil, och dagen före höggs en 13-årig flicka ihjäl av en palestinsk 19-åring som tagit sig in i hennes hus i en judisk bosättning i Hebron.

Sammanlagt har minst 214 palestinier och 34 israeler har dödats i en våldsvåg sedan oktober i fjol, och Hebron har ofta varit skådeplatsen. Enligt Israels armé har omkring 80 av attackerna mot israeler begåtts av palestinier som kommer från Hebron-området.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons