Annons
Nyheter

IS-tvillingar tros ha mördat sin mor

Två tvillingbröder i Saudiarabien anklagas för att ha mördat sin mor, som ville hindra dem från att ansluta sig till Islamiska staten i Syrien. Fallet har både vållat oro för ökad militant islamism och teologisk debatt i landet.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Det var den 24 juni som de 20-åriga bröderna, enligt anklagelserna, knivhögg sin 67-åriga mor, sin 73-årige far och sin 22-årige storebror i familjens hem i huvudstaden Riyad. Modern avled av sina skador medan fadern och brodern fortfarande vårdas på sjukhus, rapporterar Reuters med hänvisning till saudiska medier.

Det misstänkta mordet har chockat Saudiarabien där respekten för och omsorgen om de äldre ses som en grundbult i samhället, skriver nyhetsbyrån.

Annons

Saudiska medier uppger att modern ville hindra tvillingbröderna från att resa till Syrien och strida för extremiströrelsen Islamiska staten (IS). Reuters har inte fått bekräftat att detta är det misstänkta motivet.

Fallet är det senaste i en rad misstänkta mord av familjemedlemmar, utförda av militanta islamister, det senaste året. Det har spätt på oron för en radikalisering i kungadömet, där en rad självmordsdåd ägt rum i veckan. Samtidigt har flera intellektuella höjt röster för en modernisering av den strikta sunnimuslimska teologi som lärs ut i landet, enligt Reuters.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons