Annons
Nyheter

IS-krigare avrättas i video

En syrisk rebellgrupp har filmat avrättningar av 18 IS-krigare där den härmar den extrema jihadiströrelsens egen videoestetik. Krigare från Jaysh al-Islam (Islams armé) är iklädda orangea kläder som IS egna offer ofta bär, medan IS-krigarna är svartklädda och fastkedjade i varandra.(TT)
Publicerad 1 juli 2015

En syrisk rebellgrupp har filmat avrättningar av 18 IS-krigare där den härmar den extrema jihadiströrelsens egen videoestetik. Krigare från Jaysh al-Islam (Islams armé) är iklädda orangea kläder som IS egna offer ofta bär, medan IS-krigarna är svartklädda och fastkedjade i varandra.

Den nästan 20 minuter långa videon som släpptes igår har ett liknande ljudlandskap och visuella effekter som i flera av IS egna avrättningsvideor. I filmen säger Jaysh al-Islam att avrättningen är en hämnd för att åtminstone tre av dess medlemmar halshuggits av IS. Språket i videon är religiöst präglat och IS anklagas för att svika sunnimuslimer. Den avslutas med att 18 IS-krigare knäböjer framför bödlar innan de skjuts i huvudet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons