Annons
Nyheter

Husrannsakan i Sverige efter danskt svindleri

En dansk kvinna misstänks ha lurat till sig minst 111 miljoner danska kronor från Socialstyrelsen i Danmark. Nu har en stuga i Sverige genomsökts av polisen i jakt på bevis, skriver Kvällsposten.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

I husrannsakan, som genomfördes i onsdags, beslagtog polisen flera saker som nu ingår i utredningen. En mobiltelefon, dokument, en simkortshållare och en router ska vara några av föremålen, enligt tidningen som tagit del av handlingar från tingsrätten.

Totalt fyra personer ingår i den stora polisutredningen. Förutom den 64-åriga kvinnan som tros vara huvudperson i härvan är ytterligare två kvinnor och en man misstänkta för inblandning i fallet.

Annons

64-åringen misstänks ha begått brotten under perioden 2002-2018 genom 274 utbetalningar till egna konton med Socialstyrelsens pengar. Hon försattes tidigare i oktober i personlig konkurs.

Var kvinnan befinner sig är oklart. Enligt danska tidningen Ekstra Bladet ska hon ha slutat komma till jobbet omkring den 5 september medan polisanmälan lämnades in först tre veckor senare, den 25 september.

Pikant i sammanhanget kan vara att 64-åringen tidigare fått medalj av drottning Margrethe för lång och trogen tjänst, enligt Kvällsposten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons