Annons
Nyheter

Hunt om brexit: Positiv riktning

Tiden är knapp, men Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt är ändå hoppfull om att nå en lösning om brexit i tid till det tilltänkta utträdet den 29 mars. Nya samtal förs nu i Bryssel. - Jämfört med var vi var för en månad sedan har situationen utvecklats i positiv riktning.(TT)
Publicerad 5 mars 2019
””

I Bryssel håller under tiden Storbritanniens justitiekansler Geoffrey Cox och brexitministern Stephen Barclay ännu ett möte med EU:s chefsförhandlare Michel Barnier.

Från brittisk sida söks framför allt någon form av juridiskt bindande formulering som kan lindra oron kring utträdelseavtalets omdiskuterade så kallade nödlösning om Nordirland.

Annons

Blir staty?

"Vi är beslutsamma om att få ett avtal i mål och leverera brexit", skriver Barclay på Twitter.

I ett brev till Barnier och EU-parlamentet trycker han samtidigt på om det brittiska parlamentets önskemål att åtminstone garantera rättigheterna för brittiska medborgare i EU och EU-medborgare i Storbritannien, oavsett hur det går med resten av brexitprocessen.

"Jag föreslår att vi diskuterar det här i detalj när vi möts", skriver Barclay.

Justitiekansler Cox har fått en allt tyngre roll i diskussionerna då det gäller att hitta rätt rent juridiskt. Vissa av hans regeringskollegor håller tummarna ordentligt.

””

Optimistisk Hunt

Utrikesminister Jeremy Hunt tycker sig under tiden ana en ökad förståelse från EU:s sida om att det kan gå att få utträdelseavtalet godkänt i det brittiska parlamentet, trots det tidigare motståndet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons