Annons
Nyheter

Historia skrivs när Kina-Taiwan möts

Kina bekräftar nu att det historiska mötet mellan president Xi Jinping och hans taiwanesiska kollega Ma Ying-Jeou blir av. Under sammankomsten i Singapore på lördag ska de båda ledarna diskutera relationerna över Taiwansundet. Inga avtal kommer att undertecknas, enligt Ma Ying-Jeous talesman.(TT)
Publicerad 3 november 2015

Kina bekräftar nu att det historiska mötet mellan president Xi Jinping och hans taiwanesiska kollega Ma Ying-Jeou blir av.

Under sammankomsten i Singapore på lördag ska de båda ledarna diskutera relationerna över Taiwansundet. Inga avtal kommer att undertecknas, enligt Ma Ying-Jeous talesman.

Annons

Från Peking heter det att presidenterna ska utväxla synpunkter om den fredliga utvecklingen av banden mellan Kina och Taiwan.

Mötet är det första mellan de båda ländernas ledare efter det kinesiska inbördeskriget och utropandet av folkrepubliken Kina 1949.

Krigets förlorare flydde till Taiwan och satte upp en nationalistisk regering. Regimen i Peking har hela tiden hävdat att Taiwan är en kinesisk provins som ska återförenas med fastlandet. Enligt den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina är mötet "ett pragmatiskt arrangemang i enlighet med principen om ett Kina".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons