Annons
Nyheter

Gravida avråds resa till zikaområden

Världshälsoorganisationen (WHO) avråder gravida kvinnor från att resa till områden som drabbas av zikavirus. Tisdagens nya råd från FN-organet kommer sedan allt mer tyder på kopplingar mellan viruset och allvarliga fosterskador.(TT)
Publicerad 8 mars 2016

Världshälsoorganisationen (WHO) avråder gravida kvinnor från att resa till områden som drabbas av zikavirus. Tisdagens nya råd från FN-organet kommer sedan allt mer tyder på kopplingar mellan viruset och allvarliga fosterskador.

"Gravida kvinnor bör rådas att inte resa till områden där utbrott av zikavirus pågår", skriver WHO i ett uttalande efter att organisationen hållit ett möte om den snabba spridningen av viruset.

Annons

Tidigare har WHO varnat för risker vid resor till områden som är drabbade. Men efter tisdagens krismöte i Genève förstärkte WHO:s generaldirektör Margaret Chan varningen.

Chan sade på en presskonferens att det inte "behövs absoluta bevis" för kopplingen mellan fosterskador och zikaviruset för att utfärda en avrådan. Hon sade också att de senaste forskningsrönen "är alarmerande".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons