Annons
Nyheter

Gravid kvinna och barn dödades i anfall

En gravid kvinna och hennes dotter dödades under lördagen av artillerield från syriska regeringstrupper i Idlib, uppger SOHR. På kvällen kom rapporter om explosioner vid en militärflygplats nära Damaskus.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som är baserat i Storbritannien, har president al-Assads styrkor i veckor samlats längs provinsen Idlibs gränser inför vad som tros vara en kommande storoffensiv mot rebeller i området. SOHR uppger att regeringsstyrkorna dagligen utför attacker i området.

Den gravida kvinnan och barnet som dödades på lördagen befann sig i staden Jisr al-Shughur i provinsens sydvästra del, som vetter mot regeringskontrollerat område.

Annons

Enligt experter kan Jisr al-Shughur vara ett nyckelmål vid en attack mot regionen. Idlib är den sista provinsen som fortfarande i stora drag kontrolleras av rebellgrupper, och Ryssland, som stöder president Bashar al-Assad, trycker på för en offensiv.

På lördagskvällen kom även rapporter om att explosioner hörts vid en militärflygplats nära huvudstaden Damaskus.

Enligt SOHR var det en "möjlig israelisk missil som träffade en ammunitionsdepå". Men en militär källa uppger för den statliga nyhetsbyrån Sana att något exploderat vid ammunitionsdepån på grund av en elektrisk kortslutning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons