Annons
Nyheter

Gränskontroll dämpade ölfesten

Antalet deltagare på den årliga oktoberfesten i München har varit färre i år jämfört med i fjol. Den tyska ölfestivalen har, när den under söndagen går mot sin final, under två veckor lockat 5,9 miljoner besökare som hällt i sig litervis med öl och frossat i bratwurst, till tonerna från mässingsorkestrar.(TT)
Publicerad 4 oktober 2015

Antalet deltagare på den årliga oktoberfesten i München har varit färre i år jämfört med i fjol. Den tyska ölfestivalen har, när den under söndagen går mot sin final, under två veckor lockat 5,9 miljoner besökare som hällt i sig litervis med öl och frossat i bratwurst, till tonerna från mässingsorkestrar.

Det är den lägsta siffran sedan 2009, meddelar arrangörerna. Kallt och fuktigt väder har dämpat besökstrycket, men även de skärpta gränskontrollerna har gjort sitt till, säger Josef Schmid som är festens högsta chef. Han tror att en del besökare från grannländerna har avstått från att åka till München på grund av gränskontrollerna som infördes för att få kontroll över de stora flyktingströmmarna.

Annons

Myndigheterna var angelägna att hålla isär de asylsökande och fest-besökarna när de båda grupperna i stora skaror anlände till Münchens centralstation i september. Det lyckades tack vare att polisen plockade upp många flyktingar redan vid gränsen och såg till att de kom till andra tyska städer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons